Stem en Ziel

Praktijkinformatie

Werkdagen

In werk ik op maandag tot en met vrijdag (Daalseweg 355, Nijmegen).

Wachtlijst

Over het algemeen is het mogelijk binnen twee weken na aanmelding te starten met de behandeling.

Bereikbaarheid

Doordat ik regelmatig in gesprek ben, zal ik heel vaak de telefoon niet direct kunnen beantwoorden. De email werkt meestal het beste. Whatsapp- berichten worden niet beantwoord. Je kunt wel altijd mijn voicemail inspreken, ook buiten kantoortijden. Ik bel je dan z.s.m. terug, maar niet ’s avonds of in het weekend.

Crisis

Mocht er sprake zijn van een crisis, dan kun je meestal het beste contact opnemen met je huisarts. Tijdens werkdagen zal ik wel zoveel mogelijk proberen om je van dienst te zijn.

Tarieven

Een consult kost 94 euro. Dit bedrag is BTW vrij. Eventueel overleg met huisarts is bij de prijs inbegrepen. Voor overleg en/of verslaglegging naar de werkgever of uitkerende instantie wordt de bestede tijd per eenheid van 15 minuten volgens het afgesproken uurtarief in rekening gebracht. Voor telefonische consulten wordt per eenheid van 15 minuten het afgesproken uurtarief naar rato in rekening gebracht.

Annuleringsregeling

Consulten, die korter dan 24 uur van tevoren worden afgezegd, zullen, indien in de gereserveerde tijd niet een andere cliënt wordt behandeld, volledig in rekening worden gebracht. Een afmelding is pas geldig als ik een mail ter bevestiging heb gestuurd.

Vergoedingen

Veel zorgverzekeraars vergoeden psycho-sociale therapie gedeeltelijk via een aanvullende verzekering (ofwel complementaire zorg) altijd tot een bepaald maximum. Dit gebeurt onder de noemer  'Alternatieve zorg'. Het eigen risico geldt niet voor deze vergoedingen vanuit de aanvullende verzekering.

COVID-19

In mijn praktijk gelden de volgende omgangsregelingen

  • We geven elkaar geen hand.
  • We houden tijdens de sessie 1,5 meter afstand.
  • We wassen de handen voor en na de sessie.
  • Toiletbezoek beperken (zorg dat je thuis naar de toilet bent gegaan).
  • Een sessie kan niet plaatsvinden als de therapeut of de client griepachtige verschijnselen heeft.


Daarnaast is het mogelijk de sessie online te houden of te wandelen buiten in het park vlak bij mijn praktijk.

Behandelovereenkomst en Betalingsvoorwaarden

Als therapeut van de NVPA ben ik verplicht een schriftelijke behandelovereenkomst met je te sluiten. Wanneer je na het kennismakingsgesprek besluit om bij mij in behandeling te komen, zal ik je de behandelovereenkomst ter invulling mailen. Tijdens het eerste consult zullen we deze beiden ondertekenen.

Beroepscode en klacht- en tuchtrecht

Ik houd me aan de beroepscode van de NVPA. Mocht je onverhoopt klachten hebben, dan kun je je richten tot hun klachtencommissie. Als lid van het RBCZ val ik ook onderet tuchtrecht van de RBCZ.

 

Registratie

Ik ben geregistreerd bij de volgende beroepsgroepen:

 

NVPA

Registratienummer: 100481

RBCZ

Registratienummer: 204608R

TCZ