Stem en Ziel

13 november 2022: Improvisatie stem en ziel

Worden we wie we zijn, of zijn we wie we geworden zijn? Nieuwe ervaringen zetten je in ieder geval in beweging en vaak heb je daar niet eens erg in. Dat is maar goed ook, want het denken werkt ons vaak tegen in wat we diep van binnen verlangen. Dat verlangen mag je in deze cursus rauw en ongepolijst, poëtisch en sereen laten zien en horen. Per slot van rekening is dit een cursus stemexpressie. Spelen, bewegen en je stem gebruiken staan hier centraal.

Je stem gebruiken doe je niet alleen. Het is een waar avontuur om je te uiten in een groep. De groep biedt je enerzijds veiligheid en geborgenheid en anderzijds een aandachtig, dankbaar podium. Middels lichaamsoefeningen, stemwerk en speelse improvisaties, zowel individueel als met elkaar word je uitgenodigd bij je eigen innerlijke beeldenwereld stil te staan en je verlangens in stem en beweging vorm te geven. Daar is moed voor nodig. De afgelopen jaren heb ik een methodiek ontwikkeld om jou instrumenten mee te geven deze ziele-stemreis te kunnen maken.

Deze methodiek heet Roots en Wings. Wortels en Vleugels: Hoe kan ik mijzelf grond geven, mijn spelen in eigendom nemen en de moed verzamelen om uit te vliegen en nieuwe werelden te verkennen. Handvaten om de sprong te maken naar jouw eigen, vrije speelruimte. In die speelruimte ga je op zoek naar boeiende, prikkelende en inspirerende beelden. Het proces verloopt in momenten van naar binnengericht zijn, met anderen samen spelen en toekomen aan een presentatie: Wat ik naar buiten toe laat zien en horen. Je wens is je te laten horen zoals je van binnen klinkt.

Datum

13 november 2022

Tijd

10:00 - 16:00

Locatie

Zwarteweg 4, Ravenstein

Kosten

80 euro

Aanmelden

Je kan je aanmelden bij Maurice Willems of Nathalie Roovers.

Maurice Willems, [email protected]
Nathalie Roovers, [email protected]